Paradižnikova omaka za sarme

Znam svetuje

Paradižnikova omaka za sarme je del umetnosti priprave sarm, saj obogati celotno jed. Ta recept za paradižnikovo omako je zasnovan posebej za sarme, da poudari okus te tradicionalnih jedi. Z uporabo kakovostnih sestavin in pravilno kombinacijo začimb bomo ustvarili bogato, a uravnoteženo omako, ki bo dodala globino okusa našim sarmam.

Z njeno bogato barvo, aromatičnim vonjem in polnim okusom bomo nadgradili vsak grižljaj sarme, ustvarili pravo gurmansko doživetje. Verjamemo, da bodo te sarme s paradižnikovo omako postale nepogrešljiv del vašega jedilnika, hkrati pa bodo tudi okusno potovanje v svet tradicionalnih okusov.

Sestavine za paradižnikovo omako za sarme

  • 1 čebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 800 g pelatov v paradižnikovem soku (iz pločevinke)
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper
  • ščepec suhe bazilike
  • ščepec suhega origana

Postopek

1 V veliki ponvi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo, malo jo posolite in pražite približno pet minut, da se zmehča in postekleni. Dodajte še česen ter pražite, dokler ta ne zadiši.

2 V ponev dodajte pelate v paradižnikovem soku. Z lopatico jih rahlo zdrobite.

3 Dodajte paradižnikov koncentrat, sladkor, sol, poper, suho baziliko in origano. Dobro premešajte.

4 Omako kuhajte na nizki temperaturi približno 20-30 minut, občasno premešajte, dokler se okusi ne združijo in omaka nekoliko ne zgosti.

5 Po potrebi dosolite, popoprajte ali dodajte še kakšno začimbo, recimo ščepec pekoče paprike.

6 Pri pripravi sarm uporabite paradižnikovo omako kot preliv, še bolje je, da jo dodate v lonec s sarmami, da dobijo dodaten okus.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite