Čemaževa kremna juha

Morda vas zanima

Spomladi imamo na voljo, brez pretiranega truda in vrtnarjenja, res veliko izbiro prave super hrane, ki jo je treba samo nabrati. Takoj v začetku pomladi gozdovi zadišijo po česnu, to je čemaž ali divji česen ali medvedov česen, kakor koli ga že imenujete. Naberite ga in si pripravite to okusno kremno juhico.

Sestavine

  • šopek svežih čemaževih listov
  • 2 večja krompirja
  • 1 čebula
  • 1 l jušne osnove
  • 100 ml kisle smetane
  • ščepec muškatnega oreška
  • pol žličke sveže mletega popra
  • sol po okusu
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1V loncu segrejemo oljčno olje in na njem popražimo sesekljano čebulo. Pražimo toliko časa, da postekleni, nato jo zalijemo z jušno osnovo.

2Krompir olupimo in narežemo na majhne kocke. Damo ga v lonec z jušno osnovo, pokrijemo in kuhamo približno 15 minut, dokler ni kuhan.

3Ko je krompir kuhan, dodamo še oprane in sesekljane čemaževe liste, muškatni orešček, poper in, če ni dovolj slano, še sol. Kuhamo še pet minut.

4S paličnim mešalnikom zmes gladko zmeljemo in primešamo še kislo smetano. Postrežemo takoj.

Prejšnji članekAjdovi krapi
Naslednji članekJabolka – krhka valuta
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -