Pecivo lene gospodinje z jabolki

Znam svetuje

Že ime “pecivo lene gospodinje” nam pove, da je to pecivo enostavno za pripravo, ne zahteva pretiranega truda ali strokovnega znanja v kuhinji, prav tako nas na  prijeten način za spodbudi k peki in ustvarjanju okusnih sladic brez občutka pritiska ali stresa. Pecivo je namenjeno tistim, ki želijo uživati v okusni sladici, ne da bi se preveč mučili z zapletenimi postopki priprave.

Pecivo združuje sočnost jabolk s puhasto teksturo testa, začinjeno s pridihom cimeta. Kot nalašč je za tiste dni, ko si zaželimo nekaj sladkega, a nimamo  časa ali volje za dolgotrajno peko.

Ta recept za pecivo lene gospodinje z jabolki ima več odličnih lastnosti, zaradi katerih je lahko izjemno dober:

  1. Enostaven za pripravo: Recept je preprost in ne zahteva veliko časa ali izkušenj v kuhinji. Tudi tisti, ki se ne počutijo udobno med kuhanjem, se lahko lotijo priprave tega peciva.
  2. Okusna kombinacija sestavin: Kombinacija jabolčnih krhljev, cimeta, vaniljevega sladkorja in drugih sestavin ustvarja bogat okus, ki zadovolji še tako zahtevne sladokusce.
  3. Sočnost: Jabolka in limonin sok v testu dodajo sočnost in svežino. Vsak ugriz v pecivo je poln okusa in teksture.
  4. Prilagodljivost: Recept je precej prilagodljiv. Lahko dodate svoje sestavine (katerokoli zmrznjeno sveže sadje) ali prilagodite količine glede na svoje želje

Sestavine za pecivo lene gospodinje z jabolki

  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 3/4  jogurtovega lončka sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lončka olja
  • 1 pecilni prašek
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 2 večji jabolki
  • sok dveh limon
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žička cimeta

Postopek

1Najprej vklopimo pečico in jo segrejemo na 180°C. Pekač namastimo z oljem in rahlo potresemo z moko.

2Jabolka olupimo, jim odstranimo peščišča in narežemo na tanke lističe. Limone ožamemo, jim dodamo žlico sladkorja in prelijemo čez jabolka.

3V skledo damo najprej jajca, vaniljev sladkor in sladkor. Stepamo toliko časa, da se sladkor stopi in zmes postane svetlejše barve in nekoliko puhasta.

4Vmešamo jogurt in olje, sol, nato pa postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom.

5Po vrh nadevamo jabolka in prelijemo s sokom, ki se je nabral na dnu. Potresemo s cimetom.

6Maso zlijemo v pripravljen pekač in ga postavimo v segreto pečico na srednjo rešetko.

7Pečemo 40 do 45 minut, preverimo z zobotrebcem, če je pecivo pečeno.

8Malo ga ohladimo in postrežemo še mlačnega. Če imamo radi bolj sladko pecivo, ga  posujemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite