Španska omleta z divjimi šparglji in mlado čebulo je hitro pripravljena in izvrstna malica ali kosilo.
Za dobro omleto potrebujemo predvsem dobre sestavine, kot so divji šparglji, dobro domače oljčno olje in kvalitetna jajca.
Sestavine za špansko omleto z divjimi šparglji in mlado čebulo
- 30 stebel divjih špargljev
- 6 velikih jajc
- 1 mlada čebula
- 2 žlici oljčnega olja
- morska sol
- sveže mlet črni poper
Postopek
1Na srednje močnem ognju segrejemo večjo ponev, ki je odporna proti sprijemanju.
2Vlijemo 2 žlici oljčnega olja in čez minuto še na koščke narezano mlado čebulo brez zelenega dela ter na nekaj centimetrov dolge palčke narezane šparglje, ki smo jim polomili olesenele dele.
3Pražimo približno 3 minute, da čebula postekleni in se šparglji rahlo popečejo.
4Nato dodamo še na trakove narezan zeleni del čebule, začinimo s soljo in poprom, dobro premešamo in nekoliko zmanjšamo temperaturo.
5Jajca razžvrkljamo. Malo posolimo in popopramo in zlijemo na šparglje. Po treh minutah jih s strani malo privzdigujemo, da se ne primejo na ponev.
6Po približno petih minutah omleto obrnemo. In sicer tako, da na omleto postavimo krožnik, ponev obrnemo in surovo stran omlete potisnemo nazaj na ponev.
7Pečemo še štiri minute in takoj postrežemo.