Pohane bučke

Znam svetuje

Pohane bučke so zanimiva poletna jed, ki ji z različnimi omakami ali začimbami pričaramo popolnoma različne okuse.

Sestavine

  • 2 veliki bučki
  • 2 jajci
  • 75 g moke
  • 150 g drobtin
  • 50 g sveže naribanega parmezana
  • 1 žlička svežega, nasekljanega timijana
  • sol
  • poper
  • olje za cvrtje

Postopek

1Bučke operemo in narežemo na centimeter tanke kolute. Razporedimo jih na kuhinjsko brisačo in osušimo.

2Jajci v globokem krožniku dobro razžvrkljamo s soljo, timijanom in poprom. Pripravimo si 3 krožnike, na enega damo moko, v drugem imamo jajca, na tretjega pa stresemo drobtinice, ki jim primešamo še parmezan.

3V večji ponvi segrejemo olje za cvrtje na približno 170°C, kar preverimo s kuhalnico tako, da jo potopimo v olje – ko se okoli nje začnejo delati mehurčki, je olje segreto. 

4Vsak kos bučke najprej pomočimo v moko, nato v jajce in nazadnje v drobtinice. Z dlanmi malo pritisnemo, da se drobtine lepo oprimejo bučk.

5Cvremo jih v več rundah, približno pet minut in vmes jih s kuhinjsko pinceto obrnemo. Med cvrtjem se ne smejo dotikati in olja mora biti dovolj, da plavajo v njemu. Odlagamo jih na papirnato brisačko, da vpije odvečno olje.

6Postrežemo takoj, in sicer z jogurtovo ali, še bolje, s pikantno omako.

Nasvet

7Namesto timijana lahko uporabimo peteršilj, pehtran, drobnjak ali kar vam je všeč. Odlično se podata tudi pekoča ali sladka paprika.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite