Pita z jurčki

Znam svetuje

Odlična pita z jurčki, kraljem med gobami, ki jo obogatimo z maslom, rumenjaki in kislo smetano.

Sestavine

  • 500 g svežih jurčkov
  • 1 kg krompirja
  • 4 jajca
  • 1 rumanjak
  • 2 dl kisle smetane
  • 150 g masla
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 čebula
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica mešanice začimb
  • sol
  • poper

Postopek

1Skuhamo krompir (cel) in še vročega olupimo in pretlačimo. Ko se malo ohladi, dodamo 3 rumenjake, 1 dl kisle smetane, začimbe in sneg 3 beljakov. Premešamo.

2Pečico segrejemo. Pekač namažemo z maslom, vanj damo krompirjevo maso in poravnamo. Pečemo 20 minut na 180 stopinj Celzija.

3Pripravimo nadev iz gob. Prepražimo čebulo, dodamo očiščene in narezane gobe ter pražimo, da se tekočina posuši. Posodo odstavimo in dodamo rumenjak, sneg enega beljaka, peteršilj, začimbe, poper in sol po potrebi. Vse dobro premešamo in dodamo žlico moke.

4Po 20 minutah pečenja vzamemo krompir iz pečice in ga premažemo z gobjim nadevom ter pečemo še naprej. Ko je malo zapečena, jo premažemo z rumenjakom, premešanim z 1 dl kisle smetane. Pečemo, dokler se ne naredi lepa zlato-rjava skorjica. Vse skupaj traja približno eno uro.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite