Če imate radi jajčevce in meso, je tole res dobra priloga k vsem vrstam mesa.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 2 žlici grobe soli
- 3 žlice oljčnega olja
- 3 stroki nasekljanega česna
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
Postopek
1Jajčevce operemo in narežemo na pol centimetra debele rezine. Rezine z obeh strani posolimo, zložimo v skledo in pustimo pol ure, da spustijo tekočino in s tem izgubijo grenkobo.
2Pečico segrejemo na 200°C. Vodo, ki se je nabrala na dnu sklede, odcedimo in jajčevce operemo pod hladno vodo. Osušimo jih na kuhinjski brisački.
3Večji pladenj obložimo s peki papirjem, nanj polagamo rezine jajčevcev in jih z obeh strani premažemo z oljčnim oljem. Pečemo 25 minut, vmes jih obrnemo.
4Pečene vzamemo iz pečice in ohladimo. Preden jih postrežemo, jih posujemo s česnom in peteršiljem.