Ali kaneloni malo drugače. Ta odlična, lahka jed vas bo zagotovo navdušila.
Sestavine
- 4 manjše bučke
- 500 g ricotte
- 500 g sveže špinače
- 1 jajce
- 2 žlici gresa
- 2 stroka česna
- sol in poper
- paradižnikova omaka
- bazilika
- oljčno olje
Postopek
1Špinačo narežemo na manjše koščke in jo v ponvi na malo oljčnega olja popražimo, dodamo malo vode, pokrijemo in podušimo do mehkega. Odkrijemo in pražimo, da vsa voda izpari, nato dodamo nasekljan česen, toliko da zadiši, odstavimo in malo ohladimo.
2Bučke narežemo na tanke rezine, jih nasolimo in damo na papirnato brisačko, da vpijejo odvečno vodo. Pustimo 15 minut, nato bučke s papirnatimi brisačkami dobro osušimo.
3V ricotto vmešamo jajce in gres, solimo in popramo po okusu in dodamo še nekoliko ohlajeno špinačo. Paradižnikovo omako nalijemo v pekač, potrebujemo je toliko, da bo visoka približno 1,5 centimetra, vmešamo ji nasekljano baziliko ter sol in poper po okusu.
4Štiri rezine bučk zložimo eno zraven druge (tako, da se malo prekrivajo) na njih damo nadev in zavijemo v rolico. Položimo jih v paradižnikovo omako, obrnjene naj bodo navzdol. Postopek ponavljamo, dokler nam ne zmanjka sestavin.
5Pekač damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C in pečemo 30 minut, oziroma toliko, da se bučke omehčajo in malo zapečejo.