Pečena rabarbara, ki ima sama po sebi kiselkast okus, se odlično poda svežim sladicam, ki so še posebej aktualne poleti.
Za dobro pečeno rabarbaro potrebujemo
- košček margarine
- 1/2 kilograma rabarbare (stebel)
- 1 dl belega vina
- 70 g sladkorja
- ščepec mletega cimeta
- pomarančna lupinica
Postopek
1Stebla rabarbare narežemo na manjše, enakomerne koščke in jih stresemo v pekač.
2Margarino uporabimo, da premažemo pekač. Naj bo manjši in globok.
3V vino dodamo sladkor, cimet in pomarančno lupinico in zmešamo, da se sladkor raztopi.
4S tekočino prelijemo rabarbaro in pekač pokrijemo. Najlažje je z alu folijo. V ogreto pečico (200 stopinj) za cca 20 min postavimo pekač, da rabarbara postane mehka. Pekač odkrijemo in pečemo še 5-7 minut, da se rabarbara zapeče in da omaka postane gosta.
[…] Pečena rabarbara […]
[…] Pečena rabarbara […]