Najboljša kremna omaka z lisičkami, smetano česnom in peteršiljem, je že tako, da so najbolj enostavne jedi tudi najbolj okusne.
Sestavine
- 400 g lisičk
- 125 ml sladke smetane
- 100 ml zelenjavne jušne osnove
- 50 ml suhega belega vina
- 2 šalotki
- 4 stroki česna
- 1 žlica nasekljanega peteršilja ali koprca
- 50 g masla
- sol in poper
Postopek
1Lisičke očistimo, večje narežemo po dolžini, manjše pustimo kar cele. Šalotki olupimo in drobno nasekljamo, česen olupimo in nasekljamo.
2V večji ponvi stopimo maslo in na njem pet minut cvremo nasekljano šalotko. Dodamo še nasekljan česen in, ko ta zadiši še očiščene lisičke.
3Na zmernem ognju dušimo pet minut, nato zalijemo najprej z vinom, povišamo temperaturo in pražimo dve minuti, nato zalijemo še z jušno osnovo in smetano.
4Lisičke dušimo še 5-10 minut, da se nam omaka malo zgosti, nato potresemo s svežim peteršiljem ali koprom in postrežemo s kruhovim cmokom ali pire krompirjem.