Ljubiteljem zelenjavnih jedi bodo bučkini polpeti zagotovo všeč. Če pa še niste ljubitelji, boste to vsekakor postali.
Bučke so polne C, B in E vitaminov ter mineralov. Vsebujejo lutein, ki je koristen za oči ter fosfor, kalij, magnezij, kalcij, mangan.
Za pripravo potrebujemo malce dobre volje in naš trud bo vsekakor poplačan.
Sestavine
- 700 g bučk
- 4 žlice moke
- 6 žlic drobtin
- 4 jajca
- poper
- sol
- muškatni orešček
- česen
- 1 jedilna žlica peteršilja
Postopek
1Bučke operemo in jih naribamo. Če so bučke večje oziroma starejše, jih lahko najprej prepolovimo in z žlico odstranimo semena. Naribane bučke posolimo in počakamo, dokler ne izpustijo vode.
2Bučke dobro ožamemo, da odstranimo čimveč vode in dodamo jajca, moko, drobtine, začimbe. Vse skupaj dobro pregnetemo.
3Zmes z mokrimi rokami oblikujemo v kroglice, ki jih nato sploščimo na približno 1cm debele polpete. Svetujemo, da roke večkrat zmočite, saj se tako izognete prijemanju zmesi na prste.
4V segreto ponev z malce olja položimo polpete in jih zlatorjavo popečemo na obeh straneh.