Brokoli v limonini masleni omaki

Znam svetuje

Brokoli je nizkoenergijsko živilo in zakladnica mikrohranil. Uživamo lahko kuhanega, v solatah, pretlačenega v juhah ali presnega. Danes si ga bomo privoščili zgolj poparjenga s svežim limoninim sokom in maslom.

Sestavine

  • 3 do 4 stebla brokolija s cvetki
  • 2 žlici masla
  • 2 žlički svežega limoninega soka

Postopek

1Odrežemo trši del brokolijevega peclja in si za pripravo pustimo le 5 do 6 cm zgornjega dela s cvetki. Cvetke razlomimo na razvejanih delih.

2V posodi za kuhanje v pari pokrite kuhamo 5 do 7 minut. Stebla morajo biti mehka na dotik noža in ohraniti svetlo zeleno barvo.

3V majhni ponvi na nizkem plamenu razpustimo malo masla in ga gladko umešamo z limoninim sokom. Prelijemo ga po vročih brokolijih.

Nasvet

Ob tej poslastici si lahko brez slabe vesti privoščite košček puhastega, doma pečenega kruha in s krožnika skrbno pomažete to čudovito in preprosto masleno kremo z limono.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite