Ajdove palačinke s porom

Znam svetuje

Odlična priloga k mesu ali hitro narejena večerja.

Sestavine

Palačinke

  • 150 g ajdove moke
  • 60 g pšenične moke
  • 150 ml mleka
  • 250 ml gazirane vode
  • 2 jajci
  • ščepec soli
  • rastlinsko olje

Nadev

  • 2 večja pora
  • 100 ml smetane za kuhanje
  • sol in poper
  • kurkuma
  • majaron
  • timijan
  • oljčno olje
  • maslo

Postopek

1Sestavine za palačinke z metlico zmešamo v testo in pustimo počivati 15 minut.  Na pomaščeni ponvi spečemo tanke palačinke.

2Por narežemo na en centimeter debele kolobarje. V ponvi segrejemo oljčno olje in v njem na hitro popražimo narezan por, solimo, popramo, dodamo ostale začimbe, malo vode, pokrijemo in podušimo do mehkega.

3Ko se por zmehča, odkrijemo, dolijemo smetano za kuhanje ter kuhamo še toliko časa, da nekaj tekočine izhlapi in masa postane gosta.

4Na vsako palačinko damo 2 žlici porove omake, palačinko zložimo na kvadrat in obrnemo navzdol na pekač. Pred peko jih na tanko namažemo s stopljenim maslom. Damo v pečico, ki smo jo segreli na 200°C in pečemo 10 do 15 minut, da se lepo rjavo obarvajo in postanejo hrustljave.

Nasvet

5Če nam kaj palačink ostane (lahko pripravimo tudi večjo količino testa), jih lahko pojemo kot sladko jed. Namažemo jih lahko z marmelado ali pa pripravimo ajdove palačinke z jagodami, recept zanje najdete na naši strani.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite