Odličen narastek za nepozabno kosilo.
Sestavine
- 400 g manjših testenin (šurle, svedrčki itd, najbolje pisani različnih okusov)
- 100 g pesta sušenega paradižnika (če ga nimamo, ga lahko pripravimo iz zmletih sušenih paradižnikov v olju z dodatkom čilija, mletih indijskih oreščkov, soli, popra, bazilike)
- 2 stroka stisnjenega česna
- 2 srednje veliki bučki
- večja pest na 0,5 cm narezanih kock šunke ali prekajenega mesa
- 250 g na polovičke narezanih češnjevih paradižnikov
- 180 g rdečega fižola iz konzerve
- 4 jajca
- 500 g naribanega sira – najbolje različnih okusov (Cheddar, mocarela, feta, parmezan)
- sol
- poper
- svež peteršilj
Priprava
1V namaščen keramični pekač damo al dente kuhane testenine, odecejen fižol, koščke mesa, na kolute narezani in predhodno popečeni bučki, česen, pesto, prepolovljen češnjev paradižnik, sesekljan svež peteršilj, sol, poper iz mlinčka. Dobro premešamo.
2Dodajamo sir in mešamo, dokler sestavine niso enakomerno porazdeljene. Povrhu zalijemo s penasto umešanim jajcem, ki smo mu dodali nekaj soli in popra. Naj se jajce lepo porazdeli po vsej masi. Po vrhu naribamo nekaj parmezana, da na tanko prekrije narastek.
3Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C približno 30 minut.
4Postrežemo s skledo zelene solate ali solato iz zelenega stročjega fižola.
Nasvet
5Jed je odlična tudi odmrznjena in nam prav pride v dnevih, ko nimamo časa za kuhanje.
Izvrstno! 👍
Top!