Testenine z omako iz pečene, rdeče, mesnate paprike bodo še dolgo ostale v spominu kot nekaj zelo dobrega.
Sestavine
- 6 velikih strokov česna, neolupljenih
- 400 g vložene pečene paprike
- 200 g paradižnika iz pločevinke
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 žlička svežega sesekljanega timijana
- sol
- poper
- 300 g špagetov
- sveže nastrgan parmezan
Postopek
1Pečico segrejemo na 200 stopinj. Stroke česna položimo v plitek pekač in jih pražimo 10 minut, da se zmehčajo.
2V mešalniku zmešamo papriko, narezano na kocke, narezan paradižnik in oljčno olje, da nastane gladka zmes. Vanjo iz lupine iztisnemo česen. Dodamo timijan, sol in poper. Premešamo, stresemo v lonec in damo na stran.
3V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo in skuhamo špagete. Testenine odcedimo in jih damo v ogreto posodo. Privarčujemo zajemalko ali dve vode.
4Omako segrejemo in jo prelijemo čez testenine. Če se nam zdi pregosta, jo razredčimo z vodo, v kateri smo kuhali pašto. Dobro premešamo. Takoj potresemo s parmezanom in ponudimo.