Rižota s treviškim radičem

Znam svetuje

Za ljubitelje bogatih okusov in kulinaričnih razkošij predstavljamo recept, ki združuje kremno mehkobo rižote z izrazitim karakterjem treviškega radiča. Rižota s treviškim radičem je prava paleta okusov, kjer se sestavine prepletajo v harmonično celoto.

Bistro, a hkrati intenzivno grenak okus treviškega radiča dopolnjuje nežnost in kremno strukturo rižote, ustvarjajoč popolno simfonijo za popolno kosilo.

Sestavine za rižota s treviškim radičem

  • 320 g riža
  • 250 g treviškega radiča
  • 1 srednja čebula
  • 2 stroka česna
  • 30 g masla
  • 30 g parmezana
  • oljčno olje
  • sol
  • poper

Postopek

1Čebulo in česen drobno nasekljamo. Radič operemo, večje liste prerežemo po dolžino, nato vse narežemo na trakce. V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej popražimo radič, ki ga malo posolimo. Pražimo 5 minut in ga nato preložimo na krožnik.

2V ponev dolijemo malo oljčnega olja in dodamo čebulo, jo malo solimo in popražimo, da se razpusti. K čebuli dodamo še česen in tudi tega popražimo, da zadiši. Damo riž, ga malo posolimo in popramo ter pražimo nekaj minut.

3Zalijemo s tremi zajemalkami vode, goveje juhe ali jušne osnove, lahko v vodi tudi raztopimo jušno kocko in dobimo “umetno” juho, premešamo, solimo in popramo po okusu ter riž kuhamo do mehkega, oziroma toliko časa, kot piše na embalaži. Zalivamo ga postopoma – ko riž vpije skoraj vso tekočino dodamo novo in vmes večkrat premešamo.

4Treviški radič v rižoto vmešamo 2 minuti pred koncem. Riž pokuhamo do konca, nato rižoto odstavimo, ji vmešamo maslo in parmezan, pokrijemo in pustimo stati 5 minut. Treviški radič lahko brez praženja dodamo 5 minut pred koncem in ga v rižoti samo pokuhamo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite