Hitra in zelo enostavna poslastica, ki se lahko kosa z jedmi iz dobrih restavracij.
Sestavine
- 500 g širokih jajčnih rezancev
- 2 bučki
- 150 g repkov kozic
- 10 gojenih špargljev
- 2 smetani za kuhanje
- 250 g zmrznjenih repkov kozic
- 3 dl goveje juhe
- 50 g parmezana
- 4 kosi sira v lističih
- celi škampi – 4 kosi na osebo
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
1Rezance kuhamo v osoljenem kropu polovico časa, kot je navedeno na embalaži.
2Bučke in šparglje narežemo na kocke, popražimo na malo oljčnega olja, dodamo repke kozic in jih na hitro popečemo.
3Dodamo smetano in parmezan ter testenine, vse skupaj premešamo in prestavimo v pekač. Zalijemo z juho in premešamo, potresemo s parmezanom in natrganimi lističi sira. Čez položimo oprane škampe in jih za približno 10 minut damo v pečico, ki smo jo prej segreli na 230 °C. Potrežemo takoj.