Vstopamo v trenutek, ko želimo svojim okusom podariti gurmansko doživetje, ki združuje svežino bazilike, aromo česna in nežnost njokov, preliti s kremno smetanovo omako.
V tem receptu za njoke v smetanovi omaki z baziliko in česnom se bomo prepustili okusnim nadevom, ki nas popeljejo v srce italijanske kuhinje. Mehki njoki, prekriti s svilnato smetanovo omako, bodo ustvarili okusno in izjemno zadovoljstvo, ki se ga bo razveselil vsak kulinarični navdušenec.
Sledite nam na tej kulinarični poti, kjer bomo ustvarjali jed, ki bo vašim okusom ponudila pravo poslastico italijanskega okusa.
Sestavine za njoke v smetanovi omaki z baziliko in česnom
Za njoke
- 500 g krompirja, olupljenega in narezanega na koščke
- 200 g moke
- 1 jajce
- sol po okusu
Za smetanovo omako z baziliko in česnom
- 1 velik šopek narezane bazilike
- 4 stroki česna, nasekljani
- 250 ml smetane za kuhanje
- 60 g naribanega parmezana
- sol in poper po okusu
- oljčno olje
Postopek
1 Krompir posolite in skuhajte do mehkega, približno 20 minut. Pretlačite ga v pire in ohladite. Dodajte moko, jajce in sol. Gnetite, dokler ne dobite gladkega testa.
2 Testo razdelite na več delov in oblikujte valjčke. Nato narežite na majhne kose in oblikujte njoke.
3 Njoke kuhajte v osoljeni vreli vodi, dokler ne priplavajo na površje. Odcedite.
4 Na ponvi segrejte oljčno olje, dodajte česen in pražite, dokler ne zadiši. Dodajte narezano baziliko in kuhajte še nekaj minut. Nato dodajte smetano za kuhanje, parmezan, sol in poper. Kuhajte na nizki temperaturi, dokler se omaka ne zgosti.
5 Njoke dodajte v pripravljeno smetanovo omako. Nežno premešajte, da se njoki prepojijo z omako.
6 Postrezite v globokih krožnikih, potreseno s svežo baziliko in dodatnim parmezanom.
Uživajte v tej čudoviti jedi, ki združuje bogate okuse in svežino italijanske kuhinje!