Trikrat pečeno pecivo z orehi

Znam svetuje

Trikrat pečeno pecivo z orehi je prava poslastica, ki jo pripravljamo za posebne priložnosti ali pa kar tako, ko si zaželimo nekaj sladkega. Trikrat pečeno pecivo z orehi se odlikuje s kombinacijo hrustljave skorjice, sočnega nadeva in bogatega okusa oreščkov, ter je odlična sladica za razvajanje okusnih brbončic. Priprava je preprosta, rezultat pa odličen.

Sestavine za trikrat pečeno pecivo z orehi

Testo

  • 200 g mletih orehov
  • 200 g mehke bele moke
  • 100 g sladkorja
  • 200 g mehkega masla
  • ščepec soli

Nadev

  • 500 g pasirane skute
  • 4 rumenjaki
  • 100 g kisle smetane
  • limonina lupinica ene neškropljene limone
  • 2 žlici limoninega soka
  • 1 vaniljev sladkor
  • 50 g sladkorja

Preliv

  • sneg štirih beljakov
  • 1 žlička limoninega soka
  • 100 g sladkorja v prahu

Postopek

1V skledi zmešamo moko, mlete orehe in sladkor. Dodamo narezano in zmehčano maslo, za boljši okus pa še ščepec soli.

2S hladnimi rokami zamesimo gladko testo, pazimo, da se maslo lepo porazdeli, da ne ostane v kepicah.

3Pečico predgrejemo na 170 °C. Pekač, ki  naj bo velik približno 40 x 25 cm in z visokim robom, obložimo  s peki papirjem in nanj porazdelimo testo. Pečemo 20 minut.

4Medtem pripravimo nadev. V večjo skledo stresemo skuto, dodamo kislo smetano, sladkor in vaniljev sladkor, za svežino pa še limonino lupinico in limonin sok. Vse sestavine dobro premešamo med sabo. Na koncu dobro vmešamo še rumenjake.

5Nadev enakomerno porazdelimo  po pečenem testu in pecivo ponovno postavimo v pečico za 18-20 minut, dokler ni nadev pečen.

6V čisti, najbolje stekleni skledi začnemo stepati beljake. A se bodo lepše in hitreje stepli, jim dodamo žičko limoninega soka, sladkor v prahu pa dodajamo postopoma. Dobiti moramo čvrst sneg.

7Beljakov sneg porazdelimo po pečenem nadevu in pekač ponovno postavimo v pečico. Pečemo še dobrih 10 minut, da se sneg zlato rjavo obarva.

8Trikrat pečeno pecivo z orehi ohladimo v pekaču, ohlajenega narežemo na poljubno velike kose in v njem uživamo ob skodelici čaja ali kave.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite