Španski churrosi

Znam svetuje

Churrosi ali ocvrtki so priljubljena španska sladica, ki jo običajno postrežejo za zajtrk. Njihovo različico so poznali že stari Rimljani, ki so jih pripravljali iz moke in vode, danes pa posuti s cimetovim sladkorjem in potopljeni v vročo čokolado predstavljajo najslajši začetek dneva.

Sestavine

  • 250 g mleka
  • 130 g moke
  • žlica masla
  • dve večji jajci
  • ščep soli

Postopek

1V kozici segrejemo mleko in v njem stopimo maslo. Ko zavre, dodamo moko, sol in mešamo, da dobimo testo. Počakamo, da se ohladi, nato pa mu dodamo jajci, eno po eno, ter stepamo, da se povežeta s testom.

2Churrose oblikujemo s pomočjo vrečke z zvezdastim nastavkom. Ko se olje segreje, vanj stiskamo okoli decimeter dolge paličice. Po približno dveh minutah, ko so churrosi zlato zapečeni, jih poberemo iz olja in odcedimo.

3Še vroče potresemo z mešanico sladkorja in cimeta ter jih pomakamo v stopljeno čokolado.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite