Sladica, ki bo navdušila ljubitelje tega čokoladno-lešnikovega namaza.
Sestavine
Testo
- 220 g mehke bele moke
- 150 g mehkega masla
- 60 g sladkorja v prahu
- 1 jajce
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 1/2 žličke pecilnega praška
- ščepec soli
Nadev
- 400 g Nutelle
- 90 g kakavovega masla
- 2 žlici sladke smetane za premaz
Postopek
1Moko in pecilni prašek presejemo na delovno površino. Na sredini naredimo jamico in vanjo damo jajce, sladkor, vaniljev sladkor in ščepec soli. Na obod narežemo maslo na lističe. S hladnimi rokami zgnetemo gladko testo. Testo razporedimo po dnu okroglega pekača premera 22 cm, ki ga obložimo s peki papirjem. Oblikujemo 3 cm visok rob in dno z vilicami večkrat prebodemo. Medtem ¼ testa prihranimo za oblikovanje mrežice.
2Kakavovo maslo stopimo v vodni kopeli in ga postopoma dodajamo Nutelli ter mešamo da dobimo enakomerno zmes.
3Nutellino kremo enakomerno namažemo po pripravljenem testu. Testo, ki smo ga prihranili, na pomokani površini tanko razvaljamo in ga razrežemo na trakove. Te polagamo na kremo najprej po dolžini, nato še po širini, da dobimo obliko mreže. Testo premažemo s sladko smetano.
4Pečico predgrejemo na 160°C in pito z Nutello pečemo 40 minut. Pečeno popolnoma ohladimo in šele nato razrežemo.