Skutini mafini z jagodami

Znam svetuje

Sočni skutini mafini z jagodami in vaniljo so najboljši, ko so še mlačni. Če jih pripravljamo za otroke, izpustimo rum, če pa jih ne, si privoščimo to majhno popestritev.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 120 g sladkorja
  • 50 g stopljenega masla
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • 200 g skute
  • 150 g bele moke
  • 0,5-1 dcl mleka (po potrebi)
  • rum
  • ščepec soli
  • 150 g jagod

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C, modelčke za mafine namastimo in posujemo z moko.

2Jajci in oba sladkorja penasto vmešamo, nato med mešanjem počasi dodajamo stopljeno maslo, ki ne sme biti vroče. Dodamo skuto, malo ruma in pol deci mleka ter premešamo.

3V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Med mešanjem mešanico počasi dodajamo k mokrim sestavinam. Premešamo in po potrebi, če je masa pregosta, dodamo še malo mleka. Masa mora biti srednje gosta.

4Jagode narežemo na koščke in jih vmešamo v maso. Lahko uporabimo tudi zmrznjene jagode, ki jih odmrznemo samo toliko, da jih bomo lahko narezali na koščke.

5Mafine pečemo približno 20 minut. Pečeni so takrat, ko se na zobotrebec, ki ga zapičimo v mafin, nič ne prime.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite