Pita s figami in mascarponejevo kremo

Znam svetuje

Krhka pita s kremnim nadevom in svežimi figami.

Sestavine

  • 10 večjih fig

Krhko testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ščepec soli

Nadev

  • 300 g mascarponeja
  • 200 g kremnega sira
  • 70 g sladkorja
  • 100 ml smetane za stepanje
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • limonina lupinica

Postopek

1Sestavine za testo na hitro zamesimo v krhko testo, ga zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.

2Testo vzamemo iz hladilnika, ga razvaljamo in prestavimo v pekač, ki ga dobro namažemo z maslom. Testo po celem dnu prebodemo z vilicami, pokrijemo s peki papirjem in obložimo s kroglicami za slepo peko (ali suhim fižolom).

3Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C, približno 20 minut, nato kroglice in peki papir odstranimo in pečemo še približno 15 minut, da se testo lepo zlato-rumeno obarva.

4Pustimo, da se testo popolnoma ohladi in medtem pripravimo nadev. Vse sestavine damo v posodo in jih z električno metlico zmešamo v gladko kremo. Enakomerno jo razporedimo na krhko testo in obložimo s svežimi, narezanimi figami. Postrežemo ohlajeno.

Nasvet

5Če se nam ne da peči krhkega testa, lahko naredimo tudi piškotno dno (zmešamo 400 g mletih piškotov in 180 g stopljenega masla).

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite