Pita s figami in mascarponejevo kremo

Znam svetuje

Krhka pita s kremnim nadevom in sveลพimi figami.

Sestavine

  • 10 veฤjih fig

Krhko testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • ลกฤepec soli

Nadev

  • 300 g mascarponeja
  • 200 g kremnega sira
  • 70 g sladkorja
  • 100 ml smetane za stepanje
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
  • limonina lupinica

Postopek

1Sestavine za testo na hitro zamesimo v krhko testo, ga zavijemo v plastiฤno folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.

2Testo vzamemo iz hladilnika, ga razvaljamo in prestavimo v pekaฤ, ki ga dobro namaลพemo z maslom. Testo po celem dnu prebodemo z vilicami, pokrijemo s peki papirjem in obloลพimo s kroglicami za slepo peko (ali suhim fiลพolom).

3Peฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180ยฐC, pribliลพno 20 minut, nato kroglice in peki papir odstranimo in peฤemo ลกe pribliลพno 15 minut, da se testo lepo zlato-rumeno obarva.

4Pustimo, da se testo popolnoma ohladi in medtem pripravimo nadev. Vse sestavine damo v posodo in jih z elektriฤno metlico zmeลกamo v gladko kremo. Enakomerno jo razporedimo na krhko testo in obloลพimo s sveลพimi, narezanimi figami. Postreลพemo ohlajeno.

Nasvet

5ฤŒe se nam ne da peฤi krhkega testa, lahko naredimo tudi piลกkotno dno (zmeลกamo 400 g mletih piลกkotov in 180 g stopljenega masla).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite