Piškoti (cookies) z brusnicami in belo čokolado

Znam svetuje

Čudoviti piškoti, v katerih se kremna, bela čokolado odlično dopolnjuje s trpkostjo posušenih brusnic.

Sestavine

  • 110 g masla
  • 60 g kremnega sira
  • 160 g rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 280 g moke
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 2 žlički vaniljevega ekstrakta
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlička sode bikarbone ali polovica pecilnega praška
  • 1,5 skodelice kapljic bele čokolade
  • 1,5 skodelice posušenih brusnic

Postopek

1Vse sestavine, maslo, jajce in kremni sir morajo biti sobne temperature, zato jih vsaj uro prej vzamemo iz hladilnika.

2Pečico segrejemo na 175°C, pripravimo tri pekače in jih obložimo s peki papirjem.

3V mešalnik damo maslo, kremni sir in sladkor. Mešamo 2-3 minute, da se sestavine povežejo.

4Dodamo jajce in vaniljo in spet mešamo minuto. Moko, koruzni škrob, sol in sodo zmešamo v skledi in stresemo v mešalnik ter mešamo še minuto, da se sestavine povežejo.

5Pripravljeno maso nalijemo v skledo in enakomerno vmešamo še kapljice bele čokolade in brusnice.

6Z manjšo zajemalko testo razporejamo na pekače – na enega damo 8 piškotov, vmes puščamo prostor, ker se bodo malo razlezli in narasli. Z žlico rahlo pritisnemo po vrhu, da jih sploščimo.

7Pečemo v ogreti pečici 8-10 minut. Piškoti morajo ostati svetlo rumene barve, nikakor jih ne smemo prepeči. Pečene pustimo 10 minut na pladnju, da se ohladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite