Čudoviti piškoti, v katerih se kremna, bela čokolado odlično dopolnjuje s trpkostjo posušenih brusnic.
Sestavine
- 110 g masla
- 60 g kremnega sira
- 160 g rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 280 g moke
- 2 žlički koruznega škroba
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 1/2 žličke soli
- 1 žlička sode bikarbone ali polovica pecilnega praška
- 1,5 skodelice kapljic bele čokolade
- 1,5 skodelice posušenih brusnic
Postopek
1Vse sestavine, maslo, jajce in kremni sir morajo biti sobne temperature, zato jih vsaj uro prej vzamemo iz hladilnika.
2Pečico segrejemo na 175°C, pripravimo tri pekače in jih obložimo s peki papirjem.
3V mešalnik damo maslo, kremni sir in sladkor. Mešamo 2-3 minute, da se sestavine povežejo.
4Dodamo jajce in vaniljo in spet mešamo minuto. Moko, koruzni škrob, sol in sodo zmešamo v skledi in stresemo v mešalnik ter mešamo še minuto, da se sestavine povežejo.
5Pripravljeno maso nalijemo v skledo in enakomerno vmešamo še kapljice bele čokolade in brusnice.
6Z manjšo zajemalko testo razporejamo na pekače – na enega damo 8 piškotov, vmes puščamo prostor, ker se bodo malo razlezli in narasli. Z žlico rahlo pritisnemo po vrhu, da jih sploščimo.
7Pečemo v ogreti pečici 8-10 minut. Piškoti morajo ostati svetlo rumene barve, nikakor jih ne smemo prepeči. Pečene pustimo 10 minut na pladnju, da se ohladijo.