Pozno poletna ali zgodnje jesenska kremna sladica s svežimi figami.
Sestavine
Krhko testo
- 300 g moke
- 200 g masla
- 100 g sladkorja
- ščepec soli
Nadev
- 250 g fig
- 300 g sira mascarpone
- 400 g kremnega sira – ABC
- 1 kisla smetana
- 4 žlice medu
- 2 vaniljeva sladkorja
- 2 jajci
- sok polovice limone
Postopek
1Pečico segrejemo na 180°C. Sestavine za testo na hitro zamesimo, ga zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.
2Medtem pripravimo nadev. Mascarpone, kremni sir, kislo smetano, med, vaniljev sladkor in limonin sok zmešamo z električno metlico. Na koncu med mešanjem dodamo še jajci in ju dobro vmešamo v zmes.
3Krhko testo razvaljamo in z njim obložimo pekač ter testo pečemo 10 minut. Malo ga ohladimo in obložimo z nadevom. Nadev poravnamo s silikonsko lopatko in vanj potisnemo polovičke fig. Po želji jih pred peko polijemo z malo medu.
4Pekač damo v pečico in pečemo 40 minut. Pečico nato ugasnemo, vrata pripremo in testo pustimo v pečici še 30 minut. Cheesecake vzamemo iz pečice in na pultu ohladimo do hladnega, lahko tudi čez noč.