Pečen cheesecake s figami

Znam svetuje

Pozno poletna ali zgodnje jesenska kremna sladica s svežimi figami.

Sestavine

Krhko testo

  • 300 g moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja
  • ščepec soli

Nadev

  • 250 g fig
  • 300 g sira mascarpone
  • 400 g kremnega sira – ABC
  • 1 kisla smetana
  • 4 žlice medu
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 2 jajci
  • sok polovice limone

Postopek

1Pečico segrejemo na 180°C. Sestavine za testo na hitro zamesimo, ga zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za pol ure.

2Medtem pripravimo nadev. Mascarpone, kremni sir, kislo smetano, med, vaniljev sladkor in limonin sok zmešamo z električno metlico. Na koncu med mešanjem dodamo še jajci in ju dobro vmešamo v zmes.

3Krhko testo razvaljamo in z njim obložimo pekač ter testo pečemo 10 minut. Malo ga ohladimo in obložimo z nadevom. Nadev poravnamo s silikonsko lopatko in vanj potisnemo polovičke fig. Po želji jih pred peko polijemo z malo medu.

4Pekač damo v pečico in pečemo 40 minut. Pečico nato ugasnemo, vrata pripremo in testo pustimo v pečici še 30 minut. Cheesecake vzamemo iz pečice in na pultu ohladimo do hladnega, lahko tudi čez noč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite