Odličen cheescake z okusom New yorka. Sestavine zadoščajo za pekač s premerom 18 cm.
Sestavine
- 120 g zmletih piškotov
- 60 g stopljenega masla
- 400 g kremnega sira
- 120 g sladkorja
- 200 g kisle smetane
- 150 ml sladke smetane
- 2 jajci
- 2 žlici koruznega škroba
- 1,5 žlice vanilijevega ekstrakta
- 1/4 limone (sok)
Preliv
- 200 g malin
- 40 g sladkorja
- 1 žlica vode
Priprava
1V posodi zmešamo mlete piškote in stopljeno maslo. Maso potem stresemo v pekač, kjer jo enakomerno potisnemo na dno pekača. preostanek pekača obložimo s peki papirom. Pekač nato ovijemo v aluminijasto folijo, ker bomo kasneje uporabili postopek bain-marie.
2V posodi nato vmešamo kremni sir in sladkor, da dobimo gladko maso. Postopoma dodajamo kislo smetano, sladko smetano, 2 jajci, koruzni škrob, vanilijev ekstrakt, in sok četrt limone. Po vsaki sestavini zmes lepo premešamo.
3Dobljeno zmes vlijemo enakomerno v pekač. Pekač postavimo na pladenj v pečico. V pladenj nalijemo vročo vodo (2cm). Pečemo 30 minut pri temperaturi 180 stopinj celzija. Po tridesetih minut znova pečemo 30 minut, tokrat pri 150 stopinj celzija. Po peki pustimo cheesecake v ugasnjeni pečici še eno uro. Ko se pecivo ohladi, ga postavimo v hladilnik za 6 ur.
Preliv
4V ponvi za par minut pretlačimo maline, sladkor in vodo. Dobiti moramo marmeladi podobno zmes. Vse to nato precedimo, tako da dobimo lep preliv za cheesecake. Preliv poljubno dodamo k sladici.