Mousse iz bele čokolade

Znam svetuje

Mousse iz bele čokolade je ustvarjen za vse tiste, ki imajo raje belo kot temno čokolado. Sladico pripravimo iz stopljene bele čokolade, stepene sladke smetane in stepenih beljakov. Ta kombinacija sestavin ustvari rahlo in penasto teksturo, ki se stopi v ustih.

Bela čokolada nastane iz kakavovega masla, sladkorja in mleka v prahu. Ne vsebuje kakavovega praha, ki daje temni čokoladi značilno barvo in okus.

Kakavovo maslo, ki ga vsebuje bela čokolada, je maščoba, ki se pridobiva iz kakavovih zrn in je svetlo rumeno barve s prijetnim okusom po čokoladi. Sladkor in mleko v prahu se zmešata s kakavovim maslom, da nastane gladka, kremasta masa, znana kot bela čokolada.

Sestavine za mousse iz bele čokolade

  • 250 g bele čokolade
  • 100 ml mleka
  • 300 g sladke smetane
  • 1 žlica rožne vode
  • 2 beljaka

Postopek

1V loncu počasi segrevamo belo čokolado in mleko, dokler se čokolada ne raztopi, nato vse gladko zmešamo. Prelijemo v večjo posodo in ohladimo.

2V drugi posodi trdo stepemo smetano in rožno vodo. V tretji posodi naredimo trd sneg iz beljakov, ki jim dodamo ščepec soli.

3Beli čokoladi previdno primešamo najprej smetano, nato sneg. Mešanico porazdelimo v 6 kozarcev, pokrijemo s folijo za živila in pustimo v hladilniku 8 ur ali čez noč.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite