Makovo pecivo z jabolki

Znam svetuje

Sočen in mehek makov biskvit prelit s čokolado, enostaven za pripravo, saj sestavin za biskvit ni potrebno tehtati. Za makovo pecivo z jabolki uporabimo kar jogurtov lonček.

Sestavine za makovo pecivo z jabolki

Biskvit

  • 3 jajca
  • 2 lončka moke
  • 2 lončka mletega maka
  • 1 lonček mleka
  • 1 lonček stopljenega masla
  • 1 pecilni prašek
  • 1 lonček sladkorja
  • po želji 1 žlica ruma
  • ščepec soli
  • 3 jabolka
  • sok polovice limone

Čokoladni preliv

  • 180 g čokoladnih kapljic
  • 80 g masla

Postopek

1Jabolka olupimo in grobo naribamo in zmešamo z žlico sladkorja in limoninim sokom.

2Rumenjake in beljake ločimo ter rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Dodamo mleko, maslo in rum ter premešamo.

3Moko presejemo in zmešamo s pecilnim praškom, soljo in mletim makom.

4Med stalnim mešanjem suhe sestavine dodajamo v mokre. Dobro premešamo in vmešamo naribana jabolka. Beljake stepemo v čvrst sneg in jih na koncu z lopatko vmešamo v biskvit.

5Pekač obložimo s peki papirjem in vanj prelijemo testo. Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 180°C približno 25–30 minut.

6Z zobotrebcem preverimo, če je biskvit pečen in po potrebi čas peke podaljšamo.

7Maslo narežemo na manjše koščke in skupaj s čokolado damo v posodo. Čokolado stopimo na vodni kopeli, prelijemo po biskvitu in počakamo, da se nekoliko ohladi in strdi. Pecivo narežemo na kocke in postrežemo.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite