Makovo pecivo z jabolki

Znam svetuje

Soฤen in mehek makov biskvit prelit s ฤokolado, enostaven za pripravo, saj sestavin za biskvit ni potrebno tehtati. Za makovo pecivo z jabolki uporabimo kar jogurtov lonฤek.

Sestavine za makovo pecivo z jabolki

Biskvit

  • 3 jajca
  • 2 lonฤka moke
  • 2 lonฤka mletega maka
  • 1 lonฤek mleka
  • 1 lonฤek stopljenega masla
  • 1 pecilni praลกek
  • 1 lonฤek sladkorja
  • po ลพelji 1 ลพlica ruma
  • ลกฤepec soli
  • 3 jabolka
  • sok polovice limone

ฤŒokoladni preliv

  • 180 g ฤokoladnih kapljic
  • 80 g masla

Postopek

1Jabolka olupimo in grobo naribamo in zmeลกamo z ลพlico sladkorja in limoninim sokom.

2Rumenjake in beljake loฤimo ter rumenjake in sladkor penasto vmeลกamo. Dodamo mleko, maslo in rum ter premeลกamo.

3Moko presejemo in zmeลกamo s pecilnim praลกkom, soljo in mletim makom.

4Med stalnim meลกanjem suhe sestavine dodajamo v mokre. Dobro premeลกamo in vmeลกamo naribana jabolka. Beljake stepemo v ฤvrst sneg in jih na koncu z lopatko vmeลกamo v biskvit.

5Pekaฤ obloลพimo s peki papirjem in vanj prelijemo testo. Peฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180ยฐC pribliลพno 25โ€“30 minut.

6Z zobotrebcem preverimo, ฤe je biskvit peฤen in po potrebi ฤas peke podaljลกamo.

7Maslo nareลพemo na manjลกe koลกฤke in skupaj s ฤokolado damo v posodo. ฤŒokolado stopimo na vodni kopeli, prelijemo po biskvitu in poฤakamo, da se nekoliko ohladi in strdi. Pecivo nareลพemo na kocke in postreลพemo.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite