Mafini z jabolki

Znam svetuje

Mafini z jabolki so odliฤni, hitro pripravljeni, noro rahli in soฤni – in prav taki ostanejo tudi naslednji dan. So odliฤna izbira za zajtrk ali kar tako. Ker je priprava res enostavna, nam lahko pri peki pomagajo tudi otroci.

Sestavine

  • 2 jajci (velikostni razred M)
  • 90 g kristalnega sladkorja
  • 90 g stopljenega, ohlajenega masla
  • 120 ml mleka
  • 230 g gladke moke
  • 1 pecilni praลกek
  • 2 jabolka

Postopek

1Peฤico segrejemo na 180 ยฐC.

2Pekaฤ za mafine obloลพimo s papirฤki. Iz navedenih sestavin dobimo 12 mafinov.

3Jajci s sladkorjem na najviลกji hitrosti stepamo 10 minut.

4Medtem, ko se jajca stepajo, jabolka olupimo in nareลพemo na majhne kocke.

5Hitrost nekoliko zmanjลกamo in med meลกanjem masi prilijemo najprej stopljeno maslo, nato ลกe mleko.

6Moko zmeลกamo s pecilnim praลกkom in jo med meลกanjem na srednji hitrosti po ลพlicah dodajamo k masi. Meลกamo le toliko, da se sestavine poveลพejo.

7Nazadnje dodamo ลกe jabolka in jih vmeลกamo z lopatko.

8Z maso do vrha napolnimo papirฤke (pomagamo si z dvema ลพlicama) in peฤemo 20 minut – naredimo preizkus z zobotrebcem in po potrebi ฤas peke podaljลกamo ลกe 1-3 minute.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite