Mafini z jabolki so odliฤni, hitro pripravljeni, noro rahli in soฤni – in prav taki ostanejo tudi naslednji dan. So odliฤna izbira za zajtrk ali kar tako. Ker je priprava res enostavna, nam lahko pri peki pomagajo tudi otroci.
Sestavine
- 2 jajci (velikostni razred M)
- 90 g kristalnega sladkorja
- 90 g stopljenega, ohlajenega masla
- 120 ml mleka
- 230 g gladke moke
- 1 pecilni praลกek
- 2 jabolka
Postopek
1Peฤico segrejemo na 180 ยฐC.
2Pekaฤ za mafine obloลพimo s papirฤki. Iz navedenih sestavin dobimo 12 mafinov.
3Jajci s sladkorjem na najviลกji hitrosti stepamo 10 minut.
4Medtem, ko se jajca stepajo, jabolka olupimo in nareลพemo na majhne kocke.
5Hitrost nekoliko zmanjลกamo in med meลกanjem masi prilijemo najprej stopljeno maslo, nato ลกe mleko.
6Moko zmeลกamo s pecilnim praลกkom in jo med meลกanjem na srednji hitrosti po ลพlicah dodajamo k masi. Meลกamo le toliko, da se sestavine poveลพejo.
7Nazadnje dodamo ลกe jabolka in jih vmeลกamo z lopatko.
8Z maso do vrha napolnimo papirฤke (pomagamo si z dvema ลพlicama) in peฤemo 20 minut – naredimo preizkus z zobotrebcem in po potrebi ฤas peke podaljลกamo ลกe 1-3 minute.
