Linške oči

Znam svetuje

Priprava teh piškotov je sicer malo zamudna, ampak dejansko precej enostavna. Nagrajeni boste s krhkimi piškoti, ki se kar topijo v ustih.

Sestavine za linške oči

  • 250 g mehke bele moke
  • 50 g mletih lešnikov
  • 100 g sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g mehkega masla
  • 1 jajce
  • nastrgana lupinica 1 neškropljene limone
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1/2 pecilnega praška
  • ščepec soli
  • 200 g marelične marmelade
  • sladkor v prahu za posip
  • vaniljev sladkor

Postopek

1Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Na sredini naredimo jamico, vanjo damo sladkor, jajce, sol, cimet in limonino lupinico.

2Na rob narežemo kosmiče masla. S hladnimi rokami dobro zgnetemo gladko testo, zavijemo ga v folijo in postavimo za dve uri v hladilnik, da ga bomo lažje razvaljali.

3Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.

4Delovno površino pomokamo in testo razvaljamo na 3 mm debelo ploščo. Pripravimo si 2 modelčka, lahko okrogle ali katere koli oblike, vendar en mora biti manjši.

5Iz testa izdolbemo okrogle piškote, polovici njih izdolbemo še krogec na sredini, da nastanejo obročki.

6V primerni razdalji jih polagamo na pekač in pečemo v ogreti pečici 12-15 minut, da se zlato rumeno obarvajo in zadišijo.

7V lončku segrejemo marmelado, da jo bomo lažje mazali. Še vroče piškote (brez luknje) namažemo z marmelado, čez damo obroček in dobro pritisnemo, da dobimo sedvič.

8Sladkor v prahu pomešamo z vaniljevim sladkorjem in ga čez cedilo posujemo po piškotih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite