Lešnikovi piškoti

Znam svetuje

Preprosti lešnikovi piškoti so prava čarobnost, ki jo lahko ustvarite v lastni kuhinji. Hitro pripravljeni, a z neustavljivo odličnim okusom, so ti piškoti prava poslastica za vsakogar, ki uživa v harmoniji lešnikov, masla in hrustljavosti.

V nadaljevanju vam predstavljamo preizkušen recept za te čudovite sladke grižljaje, ki bodo navdušili vaše brbončice.

Sestavine za lešnikove piškote

  • 100 g mletih lešnikov
  • 125 g sladkorja v prahu
  • 250 g masla
  • 380 g moke
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • 1 rumenjak
  • 100 g celih lešnikov

Postopek

1Moko presejemo v večjo skledo, dodamo mlete lešnike, na lističe narezano maslo, jajce in res malo soli. Soli se v piškotih ne čuti, izboljša pa okus.

2S hladnimi rokami dobro zgnetemo testo, da se ne vidi koščkov masla. Zavijemo ga v folijo za živila in damo za dve uri v hladilnik. Tako se lažje oblikuje.

3Pečico segrejemo na 200 °C. Pladenj obložimo s peki papirjem.

4Testo narežemo na kolobarje in te na čim bolj enakomerne kocke. Z rokami oblikujemo kroglice in jih polagamo na pekač. Vsako kroglico na vrhu namažemo z rumenjakom in nanj pritisnemo cel lešnik.

5Pečemo v srednji legi 15-20 minut, dokler niso zlato rumeno zapečeni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite