Kremna limonina pita brez peke

Znam svetuje

Kremna limonina pita brez peke je sladica, ki bo navduลกila s svojo lahkotnostjo in izrazitim citrusnim okusom. Njena priprava je hitra, enostavna in brez uporabe peฤice, saj vse, kar potrebujete, najdete v hladilniku.

Kremna limonina pita brez peke in njen okus

Kremna limonina pita brez peke zdruลพuje hrustljavo ฤokoladno podlago s kremasto jogurtovo plastjo in osveลพujoฤo limonino kremo na vrhu. Tortno dno je narejeno iz ฤokoladnih piลกkotov, mleka, masla in limonine lupinice ter ponuja bogato in hrustljavo podlago.

Jogurtova krema, pripravljena s kombinacijo ฤvrstega jogurta, sladke smetane, sladkorja in vanilje, zagotavlja kremasto in lahko teksturo. Limonina krema, narejena iz jajc, limoninega soka, lupinice, sladkorja, masla in ลกฤepca soli, pa dodaja sladki in kiselkasti kontrast.

Sestavine za kremno limonino pito brez peke

Tortno dno

  • 400 g ฤokoladnih piลกkotov
  • 100 ml mleka
  • 50 g masla
  • 1 ลพlica limonine lupinice

Jogurtova krema

  • 540 g navadnega ฤvrstega jogurta
  • 500 ml sladke smetane za stepanje
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vaniljev sladkor
  • 12 listiฤev ลพelatine
  • sok ene limone

Limonina krema

  • 2 jajci
  • 2 neลกkropljeni limoni โ€“ sok in lupinica
  • 100 g sladkorja
  • 100 g masla
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Najprej skuhamo limonino kremo. Limone operemo, naribamo lupinico in iztisnemo sok. Maslo nareลพemo na kocke.

2V kozico damo jajca in sladkor in stepamo nekaj ฤasa, da se sladkor stopi. Kozico pristavimo na ลกtedilnik, ki ga segrejemo na srednjo temperaturo, nadaljujemo z meลกanjem in kuhamo, dokler masa ni popolnoma homogena.

3Nadaljujemo z meลกanjem in dolijemo limonin sok, dodamo lupinico in ลกฤep soli. Ko se sestavine dobro poveลพejo, zaฤnemo dodajati koลกฤke masla. Najprej enega, ko se ta stopi, pa naslednjega, dokler ne porabimo vsega masla.

4Stalno meลกamo in nadaljujemo s kuhanjem, da se krema zgosti – postati mora gosta pribliลพno takokkot puding. To traja pribliลพno 10 minut od zaฤetka kuhanja. Ko doseลพemo ลพeleno gostoto, kremo odstavimo z ognja in jo precedimo skozi gosto sito, da odstranimo morebitne grudice. Meลกamo ลกe dve minuti, da se hitreje ohladi.

5Piลกkote zmeljemo v drobtine in jih enakomerno razporedimo po dnu pekaฤa premera 26 cm. Maslo stopimo in s stopljenim maslom in mlekom namoฤimo piลกkotne drobtine, malo pregnetemo, da se dobro prepojijo in z rokami oblikujemo dno sladice. Postavimo za 20 minut v hladilnik.

6Listiฤe  ลพelatine za 7 minut namoฤimo v mrzli vodi, vode mora biti kar precej, da se nam ne sprimejo, Ko se namoฤijo, jih dobro oลพamemo. Limonin sok segrejemo in listiฤe ลพelatine stopimo v mlaฤnem limoninem soku. Pazite, da se bodo listiฤi popolnoma stopili. Jogurte zmeลกamo s sladkorjem (eno ลพlico sladkorja prihranimo za smetano) in vaniljevim sladkorjem.

7Jogurtom primeลกamo stopljeno ลพelatino in postavimo za 15 minut v hladilnik, da se malo strdi. Smetano z ลพlico sladkorja ฤvrsto stepemo. Smetano enakomerno vmeลกamo v ohlajeno jogurtovo maso in vse skupaj razporedimo po piลกkotni osnovi. Po vrhu razporedimo ลกe ohlajeno limonino kremo.

8Sladico postavimo v hladilnik, najbolje ฤez noฤ. Postreลพemo hladno, okraลกeno z rezinami limone in sveลพimi listiฤi melise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite