Vedno odličen tiramisu s kakiji, našim najljubšim jesenskim sadjem.
Sestavine za kakijev tiramisu
- 500 g mascarponeja
- 500 ml sladke smetane
- 15 ml vaniljeve arome
- 400 ml pomarančnega soka
- 3 velike žlice sladkorja v prahu
- 8 srednje velikih kakijev
- 1 kaki vanilja
- 250 g malin
- 500 g savojardi piškotov
Postopek
1Mascarpone zmešamo s sladkorjem in z vaniljevo aromo. Nato mu dodamo nekaj več kot pol stepene sladke smetane (cca 300 ml).
2Piškote (vsakega posebej) namočimo v pomarančnem soku in jih razporedimo po pekaču. Čez piškote namažemo polovico kreme. Kakije olupimo oz. notranjost postrgamo z lupine, nato pa dobro polovico dobljene zmesi razporedimo po kremi.
3Čez kremo ponovno naložimo namočene piškote, ki jih spet prekrijemo s kremo iz smetane in mascaroponeja. Nato dodamo preostalo zmes kakijev, ki jo obložimo z na rezine narezanim kakijem vaniljo in okrasimo s preostankom stepene smetane.
4Preden tiramisu postrežemo, ga nekaj ur hranimo v hladilniku.