Jagodni tiramisu

Znam svetuje

Tiramisu je sladica, ki jo pripravljamo s ฤrno kavo, za bolj otroลกko razliฤico pa lahko naredimo tiramisu z jagodami. Za pripravo potrebujemo baby piลกkote – lahko jih kupite, ลกe boljลกi pa so pripravljeni doma.

Sestavine

  • 4 jajca
  • 2 ลพlici limoninega soka
  • 500 g sira mascarpone
  • 300 g sladkorja
  • 400 g baby piลกkotov
  • 400 g jagod + 100 g za okras
  • ลกฤepec soli

Postopek

1Jagode operemo, jim odreลพemo peclje in nareลพemo na koลกฤke. 100 g lepih jagod pustimo za dekoracijo. Ostalim dodamo eno in pol ลพlice limoninega soka in 150 g sladkorja. V meลกalniku jih zmiksamo v gladek pire.

2V kozico damo jagodni pire, zalijemo z dvema decilitroma vode in na nizki temperaturi vremo 10 minut. Odstavimo z ognja in pustimo, da se sirup ohladi.

3Rumenjake loฤimo od beljakov. Rumenjakom dodamo 100 g sladkorja in jih z elektriฤnim meลกalnikom stepamo nekaj minut, dokler ne spremenijo barve in postanejo nekoliko puhasti. Dodamo mascarpone in meลกamo toliko ฤasa, da dobimo enotno in gladko kremo.

4V stekleno ali kovinsko skledo damo beljake, ลกฤepec soli, pol ลพlice limoninega soka in zaฤnemo stepati. Ko se beljaki zaฤnejo peniti, dodamo ลกe 50 g sladkorja. Nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo ฤvrst sneg.

5V sneg neลพno vmeลกamo rumenjakovo kremo – meลกamo jo z lopatico od spodaj navzgor. Pazimo, da se nam sneg ne sesede.

6Pripravimo si pekaฤ. Najboljลกi je manjลกi in da je ลกirok toliko, kot so dolgi piลกkoti. Na dno pekaฤa namaลพemo tanko plast kreme. Pokrijemo jo s piลกkoti, ki jih z obeh strani namoฤimo v jagodni sirup. Po vrhu zalijemo z nekaj ลพlicami sirupa. Na vrh damo plast kreme in spet pokrijemo z namoฤenimi piลกkoti.

7Tiramisu zakljuฤimo s plastjo kreme in ga postavimo v hladilnik za najmanj 4 ure.

8Preden ga postreลพemo, okrasimo z narezanimi sveลพimi jagodami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite