Bučkina pita

Znam svetuje

Bučkina pita oziroma bučkin quiche, preprosta jed, ki jo radi pripravimo poleti, ko je bučk na pretek. Če nam poleti ne paše jesti toplo, je ta pita odlična tudi hladna.

Sestavine

Testo

  • 350 g moke
  • 180 g zmehčanega masla
  • sol

Nadev

  • 2 večji bučki
  • 2 jajci
  • 3 dcl smetane za kuhanje
  • 60 g parmezana
  • 120 g mehkega belega sira
  • sol
  • poper
  • muškatni orešček
  • oljčno olje

Postopek

1Iz sestavin za testo zamesimo gladko testo, po potrebi lahko dodamo malo mrzle vode. Testo zavijemo v plastično folijo, damo v hladilnik in ga pustimo počivati pol ure.

2Bučke operemo in narežemo na tanjše kolobarje, malo nasolimo, damo v cedilo in pustimo 20 minut, da odteče odvečna voda.

3Pečico segrejemo na 180°C.  Testo vzamemo iz hladilnika in z njim obložimo okrogel pekač premera 28 cm. Z vilicami ga večkrat prebodemo in damo v pečico za deset minut. vzamemo ga iz pečice in malo ohladimo.

4Medtem z metlico zmešamo jajca in smetano za kuhanje. Dodamo muškatni orešček in polovico parmezana, solimo in popramo po okusu ter premešamo. Bučke speremo pod vodo, da ne bodo preslane in dobro osušimo s papirnato brisačko. Damo jih v mešanico jajc in smetane, premešamo in zlijemo na testo.

5Bučke lepo razporedimo po testu, po vrhu nadrobimo beli sir in potresemo s parmezanom ter damo nazaj v pečico, ogreto na 180 °C. Pečemo približno 45 minut, da se lepo zapeče, malo ohladimo in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite