Istrski cukarini

Znam svetuje

ฤŒe iลกฤete preprost in okusen recept za domaฤe piลกkote, ki jih lahko pripravite v manj kot dveh urah, ste na pravem mestu. Ti neลพni in hrustljavi obroฤki, narejeni iz osnovnih sestavin, kot so ostra moka, maslo, sladkor in jajca, so popoln posladek za vsako priloลพnost. S pridihom vanilije in ลพganja ter prekriti s kristalnim sladkorjem bodo zagotovo navduลกili vaลกe brbonฤice. Sledite naลกim preprostim korakom in pripravite 25 slastnih kosov, ki jih lahko postreลพete ob kavi ali ฤaju, ali pa jih podarite kot domaฤe darilo.

Sestavine za istrske cukarine

  • 250 g ostre moke
  • 75 g sladkorja
  • 75 g masla
  • 1/4 vreฤke pecilnega praลกka
  • 1 jajce
  • 1/2 vreฤke vanilijevega sladkorja
  • ลกฤepec soli
  • nekaj ลพlic ลพganja (loza)
  • kristalni sladkor

Postopek

1Moko skupaj s pecilnim praลกkom presejemo na delovno povrลกino, dodamo sladkor, sol, vanilijev sladkor, jajce in na koลกฤke narezano maslo. Ugnetemo testo in ga pustimo poฤivati uro ali dve.

2Ko se testo zmehฤa, ga s strojem za kekse nabrizgamo na trakove, dolge okoli 10 cm, ki jih potem zlepimo v obroฤke. Lahko pa testo razvaljamo in izreลพemo obroฤke. Peฤemo jih na 180 stopinjah okoli 10 minut. Ko jih vzamemo iz peฤice, naj bodo ลกe nekoliko mehki.

3Obroฤke ลกe vroฤe namoฤimo v ลพganju in jih z namoฤeno stranjo potem povaljamo v sladkorju.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite