Istrski cukarini

Znam svetuje

Če iščete preprost in okusen recept za domače piškote, ki jih lahko pripravite v manj kot dveh urah, ste na pravem mestu. Ti nežni in hrustljavi obročki, narejeni iz osnovnih sestavin, kot so ostra moka, maslo, sladkor in jajca, so popoln posladek za vsako priložnost. S pridihom vanilije in žganja ter prekriti s kristalnim sladkorjem bodo zagotovo navdušili vaše brbončice. Sledite našim preprostim korakom in pripravite 25 slastnih kosov, ki jih lahko postrežete ob kavi ali čaju, ali pa jih podarite kot domače darilo.

Sestavine za istrske cukarine

  • 250 g ostre moke
  • 75 g sladkorja
  • 75 g masla
  • 1/4 vrečke pecilnega praška
  • 1 jajce
  • 1/2 vrečke vanilijevega sladkorja
  • ščepec soli
  • nekaj žlic žganja (loza)
  • kristalni sladkor

Postopek

1Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino, dodamo sladkor, sol, vanilijev sladkor, jajce in na koščke narezano maslo. Ugnetemo testo in ga pustimo počivati uro ali dve.

2Ko se testo zmehča, ga s strojem za kekse nabrizgamo na trakove, dolge okoli 10 cm, ki jih potem zlepimo v obročke. Lahko pa testo razvaljamo in izrežemo obročke. Pečemo jih na 180 stopinjah okoli 10 minut. Ko jih vzamemo iz pečice, naj bodo še nekoliko mehki.

3Obročke še vroče namočimo v žganju in jih z namočeno stranjo potem povaljamo v sladkorju.

V naši spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite