DomovOZNAKEžganje

žganje

Japonske nešplje v žganju

Zimske nešplje, ki nas razveseljujejo po prvi zmrzali, ko postanejo mehke in sladke, so pri nas znane in priljubljene. Iz njih nastane tudi čudovito...

Domači pelinkovec

Pelin je staro ljudsko zdravilo, ki so ga uporabljali že v antičnih časih predvsem za blaženje želodčnih težav in za spodbujanje apetita. Najbolj znana...

Žižole v žganju

Žižole v žganju so običajno namočene v tropinovcu ter v majhnih količinah zdravilo zoper nespečnost in prebavne motnje. Žižole v žganju in njihov okus Plodovi...

Hermelika – odlična za oskrbo manjših ran

Zaradi hladilnih in adstringentnih lastnosti je hermelika (Sedum maximum L.) že od nekdaj  cenjena zdravilna rastlina.  Največ se uporablja pri ranah, ki se slabo...

Brinovo žganje

Brinovo žganje ni brinjevec, brinjevec je čisti destilat brinovih jagod, pri nas se kuha predvsem na Primorskem in Krasu. Za liter brinjevca je potrebnih...

Žajbljevo žganje

Z vami delimo čarobno in okusno skrivnost – recept za žajbljevo žganje z medom in rezinami limone. Ta čudovita mešanica ne le ogreje dušo...

Žajbljevo žganje

Za to specialiteto poleg žajblja in kakovostnega žganja potrebujemo le še med. Sestavine 250 lističev žajblja 1,5 l žganja 1,5 kg meda Priprava 1250 lističev žajblja namočimo v 1,5...

Ne spreglejte