Zares dober sladoled, ki v sebi skriva jagodne koščke.
Sestavine
- 500 g svežih jagod
- 250 g zmrznjenih jagod
- 500 ml smetane
- sok polovice limone
- 60 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
Postopek
1Sveže jagode operemo in narežemo na koščke. Potresemo jih sladkorjem, prelijemo z limoninim sokom in premešamo.
2Zamrznjenim jagodam dodamo tekočino, ki so jo spustile sveže jagode in jih pokuhamo do mehkega. S paličnim mešalnikom jih zmiksamo v jagodni pire in med mešanjem pokuhamo, da se nekoliko zgosti.
3Sladki smetani dodamo vaniljev sladkor in jo stepemo do čvrstega. Vmešamo ji jagodni pire in koščke jagod. Vse skupaj dobro premešamo in damo v strojček za pripravo sladoleda ali posodo s pokrovom ter naravnost v zmrzovalnik.
4Da bo sladoled bolj kremast, ga vsake pol ure premešamo, dokler ne postane kremast.