Čokoladni mafini s čokoladnimi kapljicami, ki se počasi topijo v ustih, pri njihovi pripravi pa sodelujejo tudi grški jogurt, kokosovo maslo in agavin sirup.
Sestavine
- 250 g bele moke
- 1 čajna žlička sode bikarbone
- 50 g pravega kakava v prahu
- 1 ščepec soli
- 1 žlica grškega jogurta
- 250 ml pinjenca
- 2 jajci
- 100 g masla
- 100 g kokosovega masla
- 5 žlic agavinega sirupa (sladkate lahko po želji tudi s sladkorjem, kokosovim sladkorjem …)
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilje
- čokoladne kapljice (po okusu – lahko uporabite mlečne, bele ali temne)
Priprava
1Pečico segrejte na 180°C, v pekač za mafine pa nastavite papirnate posodice, v katere boste zlili maso.
2V posodi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol ter dobro premešajte.
3V loncu na nizkem ognju stopite maslo in vmešajte premešajte pinjenec, agavin sirup* ter kakav. Ko je zmes dobro premešana, ugasnite ogenj in počakajte, da se zmes ohladi, nato dodajte jajci in vse skupaj dobro premešajte.
4Zmes iz lonca prelijte v posodo s suho zmesjo in dobro premešajte. Dodajte žlico grškega jogurta in kapljice ter počasi premešajte, nato pa dodajte še čokoladne kapljice.
5Po 15 minutah potegnite pekač ven in posujte čokoladne kapljice na vrh mafinov ter ponovno dajte pekač v pečico za nadaljnih 5 min.
6Maso porazdelite po papirnatih posodicah v pekač in dajte peči za 15 min
7Po 15 minutah potegnite pekač ven in posujte čokoladne kapljice na vrh mafinov ter ponovno dajte pekač v pečico za nadaljnih 5 min. Čas peke je odvisen od pečice in morda bo vaša potrebovala minuto manj ali več.
Nasveti
8Če boste uporabili suho sestavino za sladkanje (npr. sladkor), jo dodajte v 2. koraku.