Kruhova rolada

Morda vas zanima

- Oglas -

Starega kruha ali žemelj nikakor ne mečite stran. Lahko si naredite odlično kruhovo rolado.

Sestavine

  • 8 starejših žemelj ali enaka količina starega kruha
  • 100 g čebule
  • 100 g prekajene slanine
  • 1-2 žlici masla
  • 3 jajca
  • cca skodelica mleka
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 žlica zelenega peteršilja
  • 2-3 žlice moke
  • sol
  • poper

Postopek

1Na maščobi popečemo sesekljano čebulo ter na majhne kocke narezano prekajeno slanino. Dodamo še na kocke zrezane žemlje ali kruh in še malo popečemo.

2Preložimo v drugo posodo, ohladimo in prelijemo z jajci, razžvrkljanimi v mlačnem mleku ter dodamo še kislo smetano. Pozor, masa ne sme biti preveč mokra, mleko dodajamo počasi. Dodamo sesekljan peteršilj, moko, po okusu dosolimo in popopramo, rahlo premešamo in pustimo, da se tekočina vpije.

3Še enkrat vse dobro premešamo in oblikujemo štruco, ki jo rahlo zavijemo v moker prtič in kuhamo pol ure v slanem kropu. 

4Kuhano rolado razrežemo na rezine. Te nato ponudimo k mesu z omako, k vsaki obari in prav tako tudi s solato.

Prejšnji članekPolnjene paprike s pire krompirjem
Naslednji članekGorenjska prata
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi