Kanoli s Sicilije

Znam svetuje

Sicilijo si bomo zapolnili po ฤudoviti pokrajini, izjemni arhitekturi, zgodovinskih spomenikih, odliฤni hrani in seveda po njihovi tipiฤni sladici โ€“ kanolih (cannolih). Z njimi je sicer malo veฤ dela, potrebujete malo spretnosti in potrpljenja, ampak nagrajeni boste z res enkratno sladico.

Sestavine

Testo:

  • 250 g moke
  • 30 g sladkorja
  • 40 g masti
  • 2 rumenjaka
  • 50 ml marsale ali suhega belega vina
  • 10 ml kisa
  • ลกฤepec soli
  • lupinica ene neลกkropljene pomaranฤe ali limone
  • 1 ลพliฤka cimeta v prahu
  • 1 ฤajna ลพliฤka grenkega kakava
  • olje za cvrtje

Krema:

  • 1 kg ovฤje ricotte ali mascarponeja
  • 320 g sladkorja v prahu

Posip:

  • zdrobljene pistacije
  • sladkor v prahu

Priprava

1V posodo presejte moko in cimet. S konicami prstov vanjo zdrobimo mast, dodate sladkor in naribano pomaranฤno ali limonino lupinico, rumenjake, marsalo in kis, v katerem smo raztopili sol. Najprej ga stepajte nekaj minut z elektriฤnim meลกalnikom, nato ga zgnetete ลกe z rokami, da dobite ฤvrsto elastiฤno testo. Zavijte ga v folijo in postavite za dve uri v hladilnik.

2Testo razdelite na tretjine. Eno tretjino razvaljajte na 1,5 -2 mm debelo ploลกฤo, ostali dve imejte pokriti, da se testo ne bo suลกilo. Z modelฤkom za pecivo v premeru 10 cm izreลพite kroge in jih malo potegnite, da dobite valj. Olje za cvrtje segrejte na pribliลพno 175 stopinj. Testene valje ovijte okoli aluminijastih valjev za peko ลกam rolic, ki ste jih prej dobro namazali z oljem ali mastjo, da se testo ne prilepi na valjฤke, ker ga boste teลพko sneli. Robove testa dobro zlepimo z beljakom, da se nam med cvrtjem ne odprejo.

3Potopite jih v vrelo olje, po nekaj sekundah se bodo na povrลกini zaฤeli delati znaฤilni mehurฤki. Ko tulci zlato porjavijo, najveฤ 30 sekund, jih s penovko poberite iz olja in odloลพite na papirnato brisaฤko. Po tem postopku ocvrite vse tulce. ล ele ko doseลพejo sobno temperature, jih previdno snemite iz kovinskih tulcev.

4Pripravite ลกe nadev. Boljลกe je, ฤe uporabite ricotto, ki pa mora biti dobro odcejena. Najbolje je, da jo dan prej postavite na cedilo in v hladilnik. S sladkorjem v prahu jo umeลกamo v gladko kremo, nekaj minut jo stepajte z elektriฤnim meลกalnikom. Cvrte kanole z dresirno vreฤko napolnite s pripravljeno kremo tik preden jih postreลพete, da bo skorjica ostala hrustljava. Posujemo jih s sladkorjem v prahu, po robovih pa s zdrobljenimi pistacijami.

5Seveda lahko uporabite tudi drugaฤen posip, kandirano sadje, zdrobljene leลกnike, orehe, arancine โ€ฆ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite