Baby piškoti

Znam svetuje

Imenujemo jih tudi Ladies fingers ali Savoiardi. Največkrat jih uporabljamo pri pripravi tiramisuja ali šarlote, odlični so pa tudi za zajtrk, še posebej, če jih namakamo v kavo ali kakav. Priprava je enostavna in domači so veliko boljši od kupljenih.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 1 žlička limoninega soka
  • 60 g sladkorja
  • 40 g mehke mele moke
  • 20 g krompirjevega škroba
  • 1/4 žličke soli
  • 1 naribana limonina lupinica
  • sladkor za posip
  • sladkor v prahu

Postopek

1Rumenjake ločimo od beljakov. V stekleno ali kovinsko skledo damo beljake, limonin sok, ščepec soli in začnemo stepati. Ko se beljaki začnejo peniti, dodajamo sladkor. Nadaljujemo s stepanjem, dokler ne dobimo čvrst sneg.

2Rumenjaka dobro premešamo in dodamo v sneg. Z lopatico ga nežno vmešamo z gibi od spodaj navzgor.

3Postopoma dodajamo presejano (obvezno) moko s škrobom in limonino lupinico. Nežno mešamo z lopatico, da dobimo homogeno zmes.

4Pečico segrejemo na 200°C. Večji pekač obložimo s peki papirjem.

5Testo damo v slaščičarsko vrečko s široko odprtino in iztiskamo piškote na peki papir. Med njimi puščamo dovolj razmaha, ker se bodo nekoliko razlezli.

6Ko jih nabrizgamo, piškote najprej potresemo s sladkorjem, nato pa še s sladkorjem v prahu.

7Pečemo 6-8 minut. Preden jih postrežemo ali uporabimo v drugem pecivu, jih pustimo, da se popolnoma shladijo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite