Okusen zajtrk ali večerja.
Sestavine
Palačinke
- 150 g ajdove moke
- 60 g pšenične moke
- 150 ml mleka
- 250 ml gazirane vode
- 2 jajci
- ščepec soli
- rastlinsko olje
Nadev
- 500 g jagod
- 10 g sladkorja
- malo limoninega soka
- 100 ml sladke smetane
- 1 vaniljev sladkor (burbonska vanilja)
Postopek
1Sestavine za palačinke z metlico zmešamo v testo in pustimo počivati 15 minut. Na pomaščeni ponvi spečemo tanke palačinke.
2Malo več kot polovico jagod narežemo na manjše koščke, iz preostalih jagod pripravimo jagodni pire. Jagode očistimo, jim dodamo sladkor in limonin sok ter zmiksamo s paličnim mešalnikom v gladek pire. Sladko smetano in vaniljev sladkor z metlico stepemo.
3Ajdove palačinke napolnimo z narezanimi jagodami in malo jagodnega pireja, jih zložimo na trikotnik, damo na krožnik prelijemo z jagodnim pirejem in dodamo malo smetane.
Nasvet
4Po želji lahko v ajdove palačinke, poleg jagod, dodamo še malo vaniljevega sladoleda.