Ajdova kaša z jabolki in cimetom

Znam svetuje

Ajdova kaša v sladki različici, zdrav zajtrk za odličen začetek dneva.

Sestavine

Kaša

  • 100 g ajdove kaše
  • 200 ml mleka
  • 1 žlica medu
  • ščepec soli
  • maslo

Nadev

  • 2 manjši jabolki
  • 1 vaniljev sladkor
  • cimet
  • malo limoninega soka (1 žlica)

Postopek

1Ajdovo kašo operemo, stresemo v kozico, zalijemo z mlekom in malo posolimo. Dodamo med in po želji še malo cimeta. Kuhamo približno 15 minut (do mehkega). Med kuhanjem večkrat premešamo, da se nam ne prismodi in po potrebi dolivamo mleko.

2Jabolki olupimo in narežemo na manjše koščke, damo jih v kozico z dnom proti prijemanju, dodamo vaniljev sladkor, cimet in limonin sok, premešamo in podušimo.

3Ko je kaša kuhana, ji vmešamo košček masla, pokrijemo in pustimo 5 minut. Damo jo na dva krožnika in obložimo s dušenimi jabolki.

Nasvet

4Če zjutraj radi malo dlje pospimo, si lahko ajdovo kašo pripravimo tudi dan prej in jo čez noč hranimo v hladilniku. Če želimo topel zajtrk, zjutraj samo malo pogrejemo. Ajdovo kašo pa lahko damo tudi v lonček s pokrovom in jo vzamemo v službo za malico.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite