Malo drugače pripravljena zelenjava za na žar, ki se odlično poda k mesu.
Sestavine
- 1 čebula
- 250 g šampinjonov
- 1 manjša bučka
- 1 manjši jajčevec
- 1/2 rdeče paprike
- 1/2 rumene paprike
- 1/2 zelene paprike
- češnjevi paradižniki
- palčke za ražnjiče
Postopek
1Zelenjavo operemo, očistimo in narežemo na srednje velike koščke. Šampinjone očistimo in večje tudi narežemo.
2Na lesene paličice nabadamo zelenjavo v poljubnem vrstnem redu. Malo posolimo, pokapljamo z oljem in spečemo na žaru. Pečemo približno 10 minut, oziroma toliko, da se zelenjava nekoliko zmehča in lepo zapeče.
3Postrežemo z jogurtovo ali paradižnikovo omako. Jogurtovo omako pripravimo tako, da zmešamo jogurt, poljubna zelišča, poper, malo soli in nasekljanega česna.