Vojvodinjin krompir

Morda vas zanima

- Oglas -

Vojvodin krompir ali v originalu (pommes duchesse) najdemo v meniju številnih pariških restavracij, zelo enostavno ga lahko naredimo tudi doma, je primerna priloga slavnostnim kosilom.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 3 jajca
  • 100 g masla
  • 150 g kisle smetane
  • 1 žlička muškatnega oreška
  • sol in poper

Postopek

1Opran, olupljen in na kose narezan krompir kuhamo v soljeni vodi, približno 20 minut. Ko je krompir kuhan, odcedimo vodo in ga stresemo nazaj v lonec, pustimo nekaj minut, da izhlapi čim več pare.

2Pečico predgrejemo na 220°C. Polovico masla stopimo, z njim bomo premazali krompir, preden ga damo v pečico.

3Kuhanemu krompirju dodamo preostalo maslo, muškatni orešek, kislo smetano in poper, dobro pretlačimo. V ohlajen pire vmešamo še razžvrkljana jajca, mešamo toliko časa, da dobimo gladko zmes.

4Pire s pomočjo brizgalne vrečke ali kakega drugega pripomočka (lahko se tudi z žlico samo položi v pekač) nabrizgamo na namaščen pekač, oblikovane kepice premažemo s stopljenim maslom in pečemo v pečici pri 220 °C približno 20 minut, da se robovi zlato rjavo obarvajo.

Nasvet

5V pire lahko dodamo 60 gramov parmezana, lahko dodamo nasekljan rožmarin ali pa ščepec pekoče paprike, kar nam paše.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad