Špinačna pita je absolutna zmagovalka kuhinje, saj je pripravljena hitro, obenem pa še slastna.
Sestavine
- 500 g špinače
- 3 jajca
- 1 kg svežega kravjega sira
- 1 kg listnatega testa
- 300 ml mleka
- olje
- sol
- poper
Postopek
1Oprano špinačo blanširamo. Jajca razbijemo in ločimo beljake od rumenjakov. Beljake stepemo v sneg.
2V posodo z rumenjaki naribamo sir, prilijemo mleko ter solimo. Prilijemo olje in dodamo sneg beljakov ter vse dobro premešamo.
3Blanširano špinačo odcedimo in jo nasekljamo. Stisnemo odvečno vodo in jo dodamo k sestavinam.
4Pekač naoljimo, dno pokrijemo z vlečenim testom, naložimo zmešane sestavine. Izmenično dodajamo testo, zmes sira in špinače, dokler ne uporabimo vsega. Vse skupaj prekrijemo z dvema listoma testa, ki ga ob straneh zatlačimo.
5Pokapamo z oljem in pečemo 20 minut na 220 stopinjah.