Rolada s čokolado in banano

Morda vas zanima

- Oglas -

Banane in čokolada so božanska kombinacija.

Sestavine

  • 100 g rjavega sladkorja
  • 100 g gladke moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • 1 vaniljev sladkor
  • 5 jajc
  • 1 banana
  • 3 velike žlice čokoladno – lešnikovega namaza (lahko je tudi samo čokoladni)

Priprava

1Ločimo rumenjake od beljakov. Iz beljakov stepemo čvrst sneg. Sladkor, vaniljev sladkor in rumenjake penasto umešamo. Penasti masi rumenjakov dodamo moko, ki smo ji prej primešali pecilni prašek in jo presejali, da bo rolada še bolj rahla. Z električnim mešalnikom dobro premešamo.

2Zmesi rumenjakov, sladkorja in moke na koncu nežno s spatulo primešamo še sneg beljakov. Bodimo posebej nežni, da obdržimo čim več mehurčkov zraka, ker bo potem rolada rahla kot oblaček.

3Maso razporedimo po pekaču velikosti 45x35x6 cm, ki ga obložimo s peki paperjem. Maso čimbolj enakomerno razmažemo.

4Rolado pečemo v predogreti pečici na 200 °C približno 10 minut, dokler ni zlato-rjava. Pečenost lahko preverimo z zobotrebcem. Če ostane suh, ko ga zapičimo v testo, je to pečeno.

5Preden je rolada pečena, na delovnem pultu pripravimo mokro kuhinjsko krpo, nanjo damo peki papir in na to prestavimo pečeno rolado. Odstranimo ji peki papir, na katerem se je pekla, in ga nadomestimo z novim. Takoj zvijemo rolado in jo pustimo, dokler se ne ohladi. Tako preprečimo, da bi se rolada lomila, ko jo bomo znova zvijali.

6Medtem v nizki kozici raztopimo čokoladno-lešnikov namaz (lahko je tudi samo čokoladen). Naj bo lepo mazljiv, a ne oljast.

7Ko je rolada ohlajena, jo razvijemo, odstranimo krpo in vse peki papirje. Rolado od roba do roba namažemo s čokoladnim namazom in po njem razporedimo narezano banano.

8Rolado ponovno zvijemo in jo postavimo za nekaj ur v hladilnik. Pred serviranjem jo lahko posujemo še s sladkorjem v prahu in okrasimo po želji.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad