Vaflji, jajce in panceta

Znam svetuje

Boลพanski zajtrk ali veฤerja.

Sestavine

Vaflji

  • 2 jajci
  • 5 ลพlic pirine polnozrnate moke
  • ลกฤep soli
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke sode bikarbone
  • mleka toliko, da dobimo gosto zmes

Ostalo

  • 4 jajca
  • 100 g na tanko narezane slanine

Priprava

1Jajca in sol spenimo z vilico, dodamo sodo, moko in mleko po potrebi, da dobimo gosto zmes. Ta mora biti bolj gosta kot zmes za palaฤinke. Meลกamo z metlico.

2Nato maso vlijemo v opekaฤ za vaflje in speฤemo tako, da dobimo vsaj ลกtiri vaflje.

3V ponvi na nizki temperaturi popeฤemo slanino iz obeh strani. 4 jajca v ponvi na maslu speฤemo in pazimo, da se rumenjak ne razlije.

4Vse skupaj sestavimo v prikupni sendviฤ in pojemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite