Boลพanski zajtrk ali veฤerja.
Sestavine
Vaflji
- 2 jajci
- 5 ลพlic pirine polnozrnate moke
- ลกฤep soli
- 1/2 ฤajne ลพliฤke sode bikarbone
- mleka toliko, da dobimo gosto zmes
Ostalo
- 4 jajca
- 100 g na tanko narezane slanine
Priprava
1Jajca in sol spenimo z vilico, dodamo sodo, moko in mleko po potrebi, da dobimo gosto zmes. Ta mora biti bolj gosta kot zmes za palaฤinke. Meลกamo z metlico.
2Nato maso vlijemo v opekaฤ za vaflje in speฤemo tako, da dobimo vsaj ลกtiri vaflje.
3V ponvi na nizki temperaturi popeฤemo slanino iz obeh strani. 4 jajca v ponvi na maslu speฤemo in pazimo, da se rumenjak ne razlije.
4Vse skupaj sestavimo v prikupni sendviฤ in pojemo.