Stročji fižol s parmezanom

Znam svetuje

Ideja za lahko in hitro pripravljeno poletno kosilo ali večerjo.

Sestavine

  • 600 g stročjega fižola
  • 300 g češnjevega paradižnika
  • 3 stroki česna
  • 20 g na lističe narezanega parmezana
  • po 1 žličko sveže nasekljanega peteršilja in bazilike
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici balzamičnega lisa
  • sol in poper

Postopek

1V večjem loncu zavremo vodo. Stročji fižol operemo in mu odstranimo peclje in ga stresemo v vrelo vodo. Kuhamo nekje 5-7 minut,  nato vodo posolimo in kuhamo še približno 5 minut. Poskusimo, če so dovolj kuhani, ostati morajo čvrsti.

2Na dveh žlicah oljčnega olja popražimo strt česen, dodamo balzamični kis in začinimo s soljo in poprom. Zavremo in odstavimo, da se ohladi.

3Kuhan stročji fižol malo ohladimo. Češnjeve paradižnike razpolovimo. V skledo stresemo stročji fižol in dodamo. Sveže začimbe zmešamo s preostalim oljčnim oljem obe polivki polijemo po solati. Dobro premešamo in po vrhu razporedimo na lističe narezan parmezan.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite