Ideja za lahko in hitro pripravljeno poletno kosilo ali večerjo.
Sestavine
- 600 g stročjega fižola
- 300 g češnjevega paradižnika
- 3 stroki česna
- 20 g na lističe narezanega parmezana
- po 1 žličko sveže nasekljanega peteršilja in bazilike
- 4 žlice oljčnega olja
- 2 žlici balzamičnega lisa
- sol in poper
Postopek
1V večjem loncu zavremo vodo. Stročji fižol operemo in mu odstranimo peclje in ga stresemo v vrelo vodo. Kuhamo nekje 5-7 minut, nato vodo posolimo in kuhamo še približno 5 minut. Poskusimo, če so dovolj kuhani, ostati morajo čvrsti.
2Na dveh žlicah oljčnega olja popražimo strt česen, dodamo balzamični kis in začinimo s soljo in poprom. Zavremo in odstavimo, da se ohladi.
3Kuhan stročji fižol malo ohladimo. Češnjeve paradižnike razpolovimo. V skledo stresemo stročji fižol in dodamo. Sveže začimbe zmešamo s preostalim oljčnim oljem obe polivki polijemo po solati. Dobro premešamo in po vrhu razporedimo na lističe narezan parmezan.